Notice: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/kortambachtfysio.nl/httpdocs/classes/base.class.php on line 488

Notice: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/kortambachtfysio.nl/httpdocs/classes/base.class.php on line 179
Beweegprogramma Diabetes - Kort Ambacht Fysio

Beweegprogramma Diabetes

Voeding, medicatie en BEWEGEN zijn de drie belangrijke elementen bij de behandeling van Diabetes.

Voor mensen met diabetes is lichaamsbeweging extra belangrijk.
Bewegen stabiliseert de suikerspiegel, verbetert de werking van insuline, verbetert de conditie en geeft een betere controle op het lichaamsgewicht.

Wanneer u regelmatig beweegt, heeft u zelfs een kans op minder medicijngebruik!!
Voorwaarde is wel dat u dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief beweegt.
Overgewicht heeft een nadelig effect op insuline. Sporten is een goed middel om het gewicht onder controle te krijgen.

Kort Ambacht Fysio biedt een speciaal beweegprogramma voor mensen met diabetes. Doel hiervan is om een actieve levensstijl te ontwikkelen enerzijds, en om te leren omgaan met de bloedsuikerspiegel bij inspanning anderzijds. Hierbij is het belangrijk om opnieuw vertrouwen te krijgen in het lichaam tijdens sportieve inspanning.

Wanneer u zich aanmeldt krijgt u een persoonlijke intake bij de fysiotherapeut. Deze geeft u een beweegadvies en een persoonlijk oefenschema.

U gaat vervolgens, gedurende 12 weken, 2 keer per week trainen onder begeleiding. U traint in groepsverband met ongeveer vier andere mensen met diabetes. De activiteiten bestaan uit: lopen, fietsen, roeien, crosstrainer, steps en krachttraining van oa buik, benen en armspieren.

Na 12 weken volgt een periode van opnieuw 12 weken waarin op individuele basis onbeperkt kan worden getraind.

De kosten voor dit programma worden veelal volledig vergoedt door uw verzekeraar (afhankelijk van uw polis en verzekeraar).

Voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met:

Kort Ambacht Fysio
Kort Ambachtlaan 7
3333EH Zwijndrecht
Tel: 078-6127097
 winkelcentrum Kortambachtlaan